Regler

Ræven efter haren dartregler

I dartspillet “Ræven efter haren” går det ud på at den ene spiller skal indhente den anden. Lær reglerne til dartspillet her.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Sådan spiller du Ræven efter haren i dart

Ræven efter haren er et super simpelt spil, hvor det går ud at ræven skal indhente haren. Dartspillet spilles af 2 deltagere, hvor den ene skal være hare og den anden ræv.

Haren skal starte med at ramme felt nr. 20, mens ræven starter med felt nr. 1. Det går nu ud på at ramme tallene enkeltvis, uret rundt, indtil der er nået en omgang. Haren starter og skal nu nå hele vejen rundt, uden at blive indhentet af ræven.

Spiller 1 (haren) har nu 3 pile (eller hvad I aftaler), til at komme længere foran. Rammer haren 20, skal den ramme 1, 18 osv. Så snart en pil har ramt, går man videre til næste felt med den næste pil. Og så fremdeles. Det skal her bemærkes at double og triple ikke tæller ekstra. D20 er bare 20.

Spiller 2 (ræven) får nu samme antal pile, og skal nu indhente haren. Ræven skal altså skyde 5, 20, 1 18 osv.

Haren vinder, hvis den når helt om til 20 igen uden at blive indhentet. Ræven vinder, hvis den indhenter haren.

Variationer til dartspillet

Ræven efter haren kan spilles med forskellige variationer, hvis man vil justere sværhedsgraden eller udligne spillerekspertise. Aftal dart reglerne inden I spiller, og justér så eventuelt reglerne inden næste spil.

Double og triple

I den simpleste udgave, er double og triple bare tallet selv. Men man kan indføre at en dobbelt betyder at man må springe ét felt over, og triple 2 felter.

Vil man modsat øge sværhedsgraden, kan man lave regler om at man skal ramme double eller triple, for at man må hoppe videre til næste felt.

Ræven starter længere tilbage

Er der stor forskel på hvor gode spillerne er, kan man aftale at ræven starter længere til venstre end felt 5. Prøv med et felt eller to ekstra.

Færre/flere pile

En anden måde at udligne niveauforskel, kan være at den ene spiller har flere/færre pile end den anden, så den bedste spiller kun har én eller to pile, mens den anden har 3.

Mere end to deltagere

I kan også spille Ræven og haren, selvom I er flere end 2 deltagere. Så kan reglerne være at der er én ræv, og så flere harer. Efterhånden som ræven måtte indhente de enkelte harer, udgår de af spillet.

Write A Comment