Artikler

4 gode dartspil for begyndere

Er du på udkig efter gode dartspil til begyndere? Her får du vores bud på 4 gode dartspil, som både er sjove og kan gøre dig bedre til dart.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Dart kan spilles på mange måder. Måske kender du dart fra TV, hvor det klassiske spil er 501? Det er dog bare ét af mange slags dartspil.

Her på websitet kan du finde dart regler til en række dartspil. Men hvorfor nogle spil er egentligt bedst til nybegyndere?

Det tager vi et kig på her, hvor vi har valgt fire af de dartspil, vi synes er gode til nybegyndere. Det er både sjove spil, og spil som samtidigt udvikler dine evner indenfor dart, da du tvinges til at skyde efter bestemte tal.

301

Hvis du kan lide at se dart på TV, ved du at de spiller 501. Her skal man altså fra 501 og ned til præcis 0 først.

301 er en begyndervariant af dette dartspil. Reglerne er præcis det samme. Man skal først ned til præcis 0, men da I kun skal spille fra 301, kan det være lidt mere begyndervenligt.

I den rigtige udgave skal man lukke med dobbelt eller rød bull. Men start eventuelt med bare at skulle ramme præcist 0, og så udvid senere med den rigtige måde st lukke på.

Læs de fulde dart regler til 301 her.

Jorden rundt

Jorden rundt er et sjovt dartspil, hvor man skal nå hele skiven rundt i numerisk rækkefølge. Du skal altså først ramme 1’eren, 2’eren, 3, 4, 5 osv. Efter 20 kommer bull. Den spiller der først rammer rød bull, har vundet spillet. Deltagerne har 3 pile i hver tur.

Rammer man en dobbelt på det nummer man skal skude, må man springe næste nummer over. Rammer man en triple, må man springe to felter over.

Aftal eventuelt at grøn bull også tæller som afslutning.

Læs de fulde dart regler til Jorden rundt her.

Ræven efter haren

Et af de mest simple (og også sjove) dartspil er “Ræven efter haren”. Det kan spilles af to eller flere deltagere. Én deltager skal være ræv, de andre harer.

Harerne skal starte med at ramme 20’eren. Efter den kommer 1, 18 osv. Følg felterne på dartskiven ved at køre med uret rundt. Doubler og tripler tæller ikke ekstra.

Harerne skal nå en hel omgang uden at blive indhentet af ræven. Hver deltager har 3 pile pr. tur.

Når harerne har skudt, er det rævens tur. Den starter ét felt bagud, og skal altså starte med at skulle ramme 5. For ræven gælder det nu om at indhente harerne. Når ræven op på samme felt dom en hare, er haren ude af spillet.

Ræven vinder, hvis den indhenter alle harer i spillet.

Læs de fulde dart regler til Ræven efter haren her.

Killer

I Killer gælder det om at eliminere hinanden fra spillet. Der kan være op til 20 deltagere med.Hver deltager skal have et unikt nummer på dartskiven.

Aftal hvor mange liv I har hver. 3 er som regel meget passende. Hver deltager skyder nu 3 pile pr. tur.

Alle spillere starter på samme niveau. Man skal først opnå status af “killer”, for at kunne eliminere andre spillere. For at blive Killer, skal en deltager ramme doublen på sit eget tal tre gange. (skru evt. ned til 1 gang).

En Killer kan du tage ét af en anden spillers liv, ved at ramme doublen i modpartens tal. Rammer man sin egen double, koster det ét af sine egne liv også. Når en spiller ikke har flere liv tilbage, er man ude af spillet.

Den sidste overlevende, vinder spillet.

Læs de fulde dart regler til Killer her.

Write A Comment