Artikler

Dartskive højde og afstand – sådan skal dartskiven sættes op

Når du skal sætte din dartskive op, er der en bestemt højde og afstand, som skiven skal have, for at overholde de anerkendte mål. Se de korrekte mål her.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Vil du have at din dartskive skal overholde de gængse standarder, er det ikke helt ligegyldigt hvor højt du hænger dartskiven, og hvor stor afstand du skal kaste fra.

Hvor højt skal en dartskive hænge?

Din dartskive skal ophænges så midten af skiven (rød bull) er præcist 173 cm over gulvet. Dette er den officielle dart skive højde.

Mange dartskiver kommer med et vægbeslag, som du skal sørge for at opsætte i denne højde. Så kommer din dart skive højde til at være med bull præcist 173 cm over gulvet.

Opsætning af højde og afstand til dartskive
Figur 1: Opsætning af højde på dartskive og kasteafstand til skiven.

Hvor langt skal man stå fra dartskiven?

Kasteafstanden til en traditionel dartskive er 237 cm. Du skal derfor hænge din dartskive op, og markere kastelinjen i præcis denne afstand fra dartskiven forkant. Måler du fra væggen, skal du altså lægge skivens dybde til, for at få den rigtige kasteafstand.

Kastafstand i elektronisk dart

Vil du have den rigtige kasteafstand til elektronisk dart, er den en smule længere end traditionel dart. Elektronisk dart stammer fra USA, hvor de måler i fod. Her er afstanden fra kastelinje til dartskive 8 fod. Det svarer til 244 cm.

Afstandsmålere

Det letteste er at du selv måler op, så du får den rigtige højde og afstand. Men du kan faktisk godt kæbe afstandsmålere, som har de helt rigtige mål.

Eksempelvis kan du købe en dartmåtte på præcist 237 cm. Så er det meget tydeligt for alle, hvor fra man må kaste fra. En måtte afhjælper desuden slidtage på gulvet, hvis du spiller dart ofte.

Write A Comment