Artikler

Dartskiven – sådan er den opdelt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Få styr på pointinddelingen og dartskivens opbygning. Her får du en hurtig rundtur i en dartskivens inddeling.

En dartskive indeholder felter med numrene fra 1 til 20. Tallene er angivet yderst på dartskiven, og er ikke i numerisk rækkefølge.

Talrækkefølgen kan virke tilfældig, men der er faktisk en mening med galskaben. Tallene på en dartskive er fordelt på den måde, for at øge behovet for præcision og mindske “held-faktoren”. Derfor vil du se at høje numre står ved siden af lave numre, så du straffes “hårdere” hvis du misser et højt tal. Eksempelvis er 20 omgivet af 1 og 5.

Hvis vi går udefra og ind, vil du yderst på dartskiven have et smalt bånd af felter. Dette er double-ringen. Rammer du i dette felt, tæller tallet altså dobbelt. Det vil du se noteret som eks. D20 (double 20), hvis du følger med i konkurrencer. Double-felterne er ofte skiftevis røde og grønne.

Det indre smalle bånd, kaldes for triple-ringen. Rammer du i dette felt, tredobles pointtallet. Så rammer du T20 (treble 20) giver din pil altså 60 point. Treble-felterne er ofte skiftevis røde og grønne.

I midten finder du centerfelterne. Den yderste centrering er grøn og kaldes for grøn bull. Dette felt giver 25 point. Den inderste røde ring kaldes for rød bull eller bull’s eye. Dette felt tæller 50 point.

Se et heatmap over point på dartskiven

Write A Comment