Artikler

Hvad koster en dartskive?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dart er en sjov og underholdende måde at tilbringe tid med venner og familie på. Og det kræver ikke meget udstyr. Bare en dartskive og nogle pile. Men hvad koster en dartskive egentligt?

Når det kommer til at købe en dartskive, kan prisen variere meget afhængigt af faktorer som kvalitet, størrelse og materialevalg.

I dette blogindlæg vil vi undersøge, hvad en dartskive koster, og hvad du kan forvente at betale for forskellige typer og kvaliteter af dartskiver. Så hvis du overvejer at købe en dartskive, men er usikker på hvad det vil koste dig, så læs videre her.

Dartskive priser

Prisen på en dartskive kan variere meget, og afhænger af typen og kvaliteten af det board, du ønsker. En dartskive kan koste så lidt som 100-300 kr, men den er muligvis ikke holdbar nok til at modstå hyppig brug. Hvis du leder efter noget, der holder længere og giver bedre ydeevne, så vil en dartskive i god kvalitet være en bedre mulighed. Disse spænder typisk fra 300-500 kr og tilbyder materialer af højere kvalitet.

For dem, der er seriøse omkring dart, fås også dartskiver i professionel kvalitet med priser, der afspejler sig derefter. Her finder du typisk dartskiver fra 500-1.000 kr og opefter.

Billige dartskiver

De billigste dartskiver på markedet er typisk lavet af papir. Kvaliteten er også derefter, og de helt billige papirdartskiver bliver hurtigere slidt end de mere traditionelle sisaldartskiver.

En papir dartskive kan dog sagtens være god til børn eller begyndere, som gerne vil se om dart er noget for dem, inden de bruger penge på en lidt bedre dartskive.

På markedet for billige dartskiver finder du også magnetisk dartspil, som heller ikke koster alverden. Her er pilene magnetiske, og bruger altså magnetisme til at sidde fast på dartskiven.

Traditionelle dartskiver

De fleste traditionelle dartskiver er lavet i sisal, som er et naturmateriale, der har været brugt i flere hundrede år. Sisal er plantefibre, som forarbejdes og anvendes til bl.a. dartskiver. Kvaliteten af sisalfibrene har stor betydning. Jo bedre kvaliteten af fibrene er, jo bedre og holdbare er de også.

Dartskiver i sisal fås i priser fra omkring 300 kr og opefter. Vil du betale 3-4-500 kr for en dartskive, får en du ganske udmærket dartskive, som kan holde til mange timers dart.

Gode og professionelle dartskiver

De bedste dartskiver, også dem som de professionelle spiller på, er dartskiver i sisal, hvor sisalfibrene er i ekstra god kvalitet. Fibertætheden giver dartskiven en markant bedre fastholdelse af pilene.

Skal du op på noget af det bedste, kan du overveje triple core dartskiver. Her får du et tredje lag fibre, med kulfiberforstærket sisal. Det er sådan en dartskive, som de profesionelle bruger til de officielle PDC turneringer.

Prisen for dartskiver i bedste kvalitet, starter ved 5-600 kr, og så op til 700-1000 kr for de bedste.

Hvilket behov har du for en dartskive?

Når du skal ud og investere i en dartskive, er noget af det vigtigste, at du forholder dig til dit behov. Skal du bare spille sjældent, eller er det planen at du vil spille ofte. Skal den hænge til offentlig brug i en klub, eller er det til hygge hjemme i garagen?

Hvis dartskiven skal bruges meget, kan det anbefales at gå ud og købe en dartskove i god kvalitet. Prisen på dartskiven er lidt højere, men du får også mere kvalitet, og en dartskive der holder længere.

Write A Comment